Fraaietijd Een wereld vol ideeën

De Nachtdienst

Uiteraard ken ik Esther Verhoef al jaren van naam. Echter las ik nooit eerder een van haar boeken. Ik was dan ook erg benieuwd naar haar repertoire. En wauw, het word tijd dat ik meer van haar boeken ga lezen.

De nachtdienst gaat over een dierenarts genaamd Emma van Eerd. Emma is net begonnen met een nieuwe baan bij Dierenkliniek de Bosrand. Samen met haar viertienjarige dochter Vegas, woont ze in een appartement boven de kliniek. Tijdens een van de nachtdiensten van Emma dwingen twee gemaskerde mannen haar tot het uitvoeren van een levensreddende operatie op hun zwaargewonde vriend. Emma begrijpt niet hoe ze bij haar zijn gekomen en wilt alles op alles zetten om zichzelf en haar dochter te beschermen. Maar dat is zo makkelijk nog niet. Daarnaast heeft verslechterd de band met Vegas ook steeds verder.

Nachtdienst valt meteen met de deur in huis. Geen koetjes en kalfjes, geen ellenlange spanningsboog in opbouw. Meteen in het eerste hoofdstuk is het raak en werd ik in het verhaal gezogen. De schrijfstijl van Verhoef is meeslepend en leest zeer makkelijk weg. Ik las het boek dan ook in een ruk uit.
Tot het einde blijven er twisten in het verhaal komen, waardoor ik op het puntje van mijn stoel bleef zitten en ik niet al vanaf moment een wist hoe het verhaal zou gaan aflopen.

Ik heb zelf nog al een hekel aan karakters in een verhaal die een actie ondernemen en waarbij je als kijker of lezer al meteen denkt “wat doe je vreselijk dom!”. De irritatie kan ik dan, helaas voor mijn vriend, niet onderdrukken. Hij hoort mij dan ook regelmatig foeteren. Gelukkig werd dit in het boek gauw de kop ingedrukt. Dus al met al vond ik het een goed boek en zou ik het zeker aanraden om hem er eens bij te pakken!

Titel: De Nachtdienst
Auteur: Esther Verhoef
IBAN: 9789044643589
Prijs: €22,50 
Koop het boek via bol.com of jouw lokale boekhandel! 

 

Foto via bol.com

Plaats een reactie

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Er zijn geen reacties geplaatst.

Over mij

Hey! Wat leuk dat je en kijkje komt nemen op Fraaietijd.nl. Mijn naam is Anouk, ik ben 28 (juli, 1991). Ik vind het heerlijk om van alles te ondernemen en zit niet graag stil.