Fraaietijd Een wereld vol ideeën

Disney World Florida

In september 2019 ben ik samen met mijn vriend Jordy op vakantie geweest in Florida, Verenigde Staten. We bezochten onderandere Miami en Orlando. En een bezoek aan Orlando is natuurlijk niet compleet zonder een bezoek aan Disney World Florida. 

Zoals de meeste mensen wel weten is Disney World een verzameling van pretparken. Wat niet iedereen weet is dat het uit zo’n acht onderdelen bestaat. Disney World is groot en ik snap heel goed dat het een wereld wordt genoemd. Het voelde als een enorme amusements stad. 

 1. Magical Kingdom (pretpark)
 2. Animal Kingdom (pretpark)
 3. Epcot (pretpark)
 4. Hollywood Studio’s (pretpark)
 5. Typhoon Lagoon (waterpark)
 6. Blizzard Beach (waterpark)
 7. Disney Springs (winkel- en uitgaansgebied)
 8. Disney’s Boardwalk (winkel- en uitgaansgebied)

BINNENKORT: Wanneer je op de link klikt, word je doorgestuurd naar de blog over het desbetreffende park!
Naast deze acht onderdelen heeft Disney World eigen hotels, eigen openbaar vervoer, golfbanen en een sportcomplex. 

Helaas hebben wij ons bezoek aan Disney in twee dagen moeten proppen, er was gewoon te weinig tijd om alles te zien! We hebben alles buiten de vier pretparken dan ook moeten overslaan. En nog, tijd te kort! Ik zou dan ook zeker aanraden om minimaal een dag per park uit te trekken, maar eigenlijk denk ik, dat als je alles wilt zien en genoeg attracties wilt beleven je beter voor twee a drie dagen per park kunt gaan. 

Je kunt in de parken genoeg eten en drinken krijgen, maar waarschijnlijk is het gewoon goedkoper om zelf je eigen rugzakje mee te nemen. Neem zeker het volgende mee: 

 • Drinken 
 • Lunch
 • Snacks
 • Zonnebril
 • Petje
 • Zonnebrand 
 • Camera
 • Handtekeningen boekje voor kids (plus een stift of pen natuurlijk!) 
 • Trading Pins

Nu zal je denken ‘huh? trading pins?’. Pin Trading is een groot ding in Disney. Ook buiten de parken zijn er genoeg manieren om te ruilen, bijvoorbeeld via Facebook groepen. Van elk karakter zijn er wel Pins te verkrijgen. Van Sneeuwwitje tot Cars en van Star Wars tot Mickey Mouse. Super leuk om te verzamelen en te ruilen in dep parken! 

Wij kochten uiteindelijk onze tickets via een locale Disneyshop. Ik geloof dat we 450 dollar hebben afgerekend voor twee personen. Hiermee kregen wij twee dagen lang, vanaf 12.00 uur, toegang tot alle vier de parken. We besloten uiteindelijk om twee parken per dag te doen. Uiteindelijk komt dat neer op 225 dollar per persoon, dat lijkt misschien duur, maar komt neer op zo’n 56 dollar per park. 56 dollar staat gelijk aan ongeveer 47 euro. Ter vergelijking; de Efteling kost gemiddeld 42 euro voor een dag. 

Je kunt tickets ook van te voren boeken. Dat kan via de officiële website van Disney World, als ik het vandaag bekijk, dan komt het uit op ongeveer 350 euro per persoon (met het pakket dat wij hadden). Dat is dus flink duurder dan dat wij vorig jaar september betaalden. Let wel, als je meer dagen boekt, wordt het in verhouding goedkoper! 

Zoals ik al zei bestaat Disney World niet alleen uit pretparken, maar ook zijn er genoeg hotels te vinden. Waarschijnlijk ben je goedkoper uit als je een Airbnb in de buurt boekt, maar verblijven in een Disney hotel heeft ook zeker voordelen. Zo heb je op deze manier echt de volledige Disney ervaring, want de hotels zijn uiteraard volledig in Disney stijl. Daarnaast heb je geen parkeerkosten bij de parken en is er gratis vervoer vanaf de hotels binnen Disney World. En! In de Disney Hotels zijn er speciale trading pins exclusief te verkrijgen. 

Ben jij al wel eens in Disney World geweest of heb je nog vragen? Deel jouw ervaringen of hersenspinsels in de reacties! 

Foto via Tripadvisor.

Plaats een reactie

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Er zijn geen reacties geplaatst.

Over mij

Hey! Wat leuk dat je en kijkje komt nemen op Fraaietijd.nl. Mijn naam is Anouk, ik ben 28 (juli, 1991). Ik vind het heerlijk om van alles te ondernemen en zit niet graag stil.