Fraaietijd Een wereld vol ideeën

TBR Oktober

Deze maand begin ik met een nieuwe blogreeks. TBR! TBR staat voor To Be Read. Oftewel wat ik wil gaan lezen per maand. In oktober begin ik naast deze nieuwe blogreeks, ook met een nieuwe baan, dus hopelijk gaat het mij allemaal lukken. Om die reden heb ik er dan ook voor gekozen om vijf boeken op mijn lijstje van deze maand te zetten. Iets meer dan een boek per week dus. 

One for the Money (ENG)
Op dit moment ben ik bezig in het boek One for the money van Janet Evanovich. Jaren geleden raadde een oud-collega mij een van haar boeken aan. Echter is het een hele reeks en was het enige boek dat er op dat moment in de kringloop te vinden was het zevende deel. Ik kocht het, maar het bleef al die jaren op de plank liggen. Tot ik een paar maanden geleden een hele stapel tegen kwam bij de Dekker v/d Vegt. Ik kocht de eerste edities.
One for the money is dus het eerste deel van de series en gaat over Stephanie Plum. Stephanie heeft net haar baan verloren. Haar geld raakt op en zelfs haar meeste bezittingen heeft ze al verkocht. Ze zal dus snel geld moeten gaan verdienen. Daarom klopt ze aan bij haar neef Vinnie die een borgtochtgeldschieter. Als Stephanie een politie agent, Joe Morelli, die zelf de wet behoorlijk heeft overtreden, kan oppakken, kan ze €10.000 binnen harken. Dit blijkt alleen nog niet zo makkelijk. 
Ik ben nu halverwege het boek en vind het nogal ‘slow’. Dus ik ben benieuwd of de tweede helft van het boek, mijn mening nog kan veranderen. 

De Nachtdienst (NL)
Het boek de nachtdienst, geschreven door Esther Verhoef, kreeg ik voor mijn verjaardag dit jaar. Ik ben vrijwel altijd wel in voor een Thriller. In boekvorm dan, ik heb een hekel aan spannende films haha! Van Esther Verhoef heb ik gek genoeg nog nooit iets gelezen. Hoog tijd dus om deze Nederlandse schrijfster een keer een kans te geven en meteen mijn verjaardagscadeau eens te gebruiken! 

De Nachtdienst gaat over een vrouwelijke dierenarts die ‘s nachts van haar bed wordt gelicht door twee criminelen die haar bevelen een levensreddende operatie uit te voeren op hun vriend. Het klinkt alleen al spannend, dus ik hoop dat het boek aan de verwachtingen gaat voldoen. 

The Seven Husbands of Evelyn Hugo (ENG)
The Seven Husbands of Evelyn Hugo is een grote hit op tiktok en heeft daarom mijn aandacht getrokken. Het boek gaat over een oude Hollywood ster genaamd Evelyn Hugo die, als je de geruchten mag geloven, een erg glamoreus leven heeft gehad vol schandalen. Ze is eindelijk bereid om haar kant van het verhaal te vertellen. 
Ik ben erg benieuwd welke schandalen er naar boven komen en met zeven echtgenoten, moet er wel genoeg te vertellen zijn! 

Een Steekje Los (NL)
Al een hele tijd volg ik Iris ter Haar op instagram via haar pagina @ikbenirisniet. Iris heeft last van een paniekstoornis en deelt hier dus over op haar instagram. Nu is ze al een tijdje bezig met het schrijven van een boek over die paniekstoornis. Het boek is door het papier tekort een weekje extra uitgesteld, maar 9 oktober komt het toch echt uit. Ik heb het boek gepreorderd, dus hoop het snel op de spreekwoordelijke deurmat (we hebben een heuse brievenbus haha) te horen vallen! Als volger heb ik al zoveel van Iris gehoord en gelezen over dit boek, ik kan niet wachten om het ook daadwerkelijk te lezen! 

Bangkok Boy (NL)
Vroeger verslond ik de boeken van Carry Slee; Afblijven, Spijt, Timboektoe. De hoofdpersoon in het boek is de negentienjarige Bo en ondanks dat we ongeveer dezelfde leeftijd hadden toen dit boek uit kwam en een van de andere karakters ook Anouk heet, heb ik het nog niet gelezen. Minimaal een keer per maand wil ik een boek van de plank trekken, die in de categorie valt ‘gaan we die ooit nog lezen of hoe zit het’. Deze maand wordt dat dus Bangkok Boy waarin Bo op zoek gaat naar Joep die het onverwachts met haar heeft uitgemaakt. Joep is daarna zomaar verdwenen en niemand weet waar hij is. De enigste aanwijziging is Bangkok. Samen met haar huisgenootje Anouk gaat ze op zoek naar Joep en naar het antwoord op de vraag; ‘waarom?’ 

Ik hoop jullie aan het einde van de maand een wrap up van mijn leesmaand te kunnen geven en natuurlijk beginnen we November dan met een nieuwe TBR!

 

Plaats een reactie

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Er zijn geen reacties geplaatst.

Over mij

Hey! Wat leuk dat je en kijkje komt nemen op Fraaietijd.nl. Mijn naam is Anouk, ik ben 28 (juli, 1991). Ik vind het heerlijk om van alles te ondernemen en zit niet graag stil.