Fraaietijd Een wereld vol ideeën

ASMR

ASMR is al een tijdje erg populair aan het worden. Wil jij weten wat ASMR is of het zelfs zelf meemaken? Lees dan verder.

Misschien ken je onderstaand filmpje wel van de YouTube of het nieuws. Een heel ander soort reclame van IKEA, maar oh zo rustgevend. Deden ze elke reclame maar zo…

Wat is ASMR?
ASMR staat voor Autonomous Sensory Meridian Response. Het draait om ontspannen en tintelingen creëren. Deze tinteling zou over het achterhoofd via nek en rug naar beneden moeten lopen. Vaak worden deze tintelingen opgewekt door visuele en auditieve prikkels. Zoals door het geluid van bepaalde voorwerpen of de kapper die door je haar gaat. Veel mensen vinden het bijvoorbeeld prettig als ze gespannen zijn, willen slapen of gewoon even een momentje voor zichzelf willen. ASMR werkt niet voor iedereen, maar probeer er eens voor open te staan en wie weet kan ook jij het ervaren.

 Wat vind ik van ASMR? 
Op YouTube zijn ontzettend veel verschillende kanalen te vinden die aan ASMR doen. Ik vind ze persoonlijk niet allemaal even goed en het ligt er ook aan welke prikkels voor jou de tintelingen oproepen. Persoonlijk vind ik bepaalde geluiden heel lekker klinken, maar kan ik van andere geluiden dan weer helemaal niet stil zitten. Ik vind het heel fijn om vlak voor het slapen even extra te kunnen ontspannen, of op deze manier mijn stress weg te laten nemen. Ik word er rustig van en krijg weer moed om verder te gaan met bijvoorbeeld mijn scriptie. De filmpjes vind ik het zelf het prettigste als ze minimaal een uurtje duren en vooral fluisteren is mijn favoriete manier van ASMR. Alsof je weer terug in de tijd gaat en vlak voor het slapen gaan wordt voor gelezen door papa of mama.

TIP! 
Gebruik je telefoon, tablet of laptop met oordopjes of koptelefoon. Hierdoor is het geluid nog intenser.

Wat zou ik het heerlijk vinden om dit een keer live mee te kunnen maken, in plaats van via alleen maar het geluid. Met de oliën of bepaalde objecten kunnen ruiken. Helaas heb ik dit in Nederland dit nog niet kunnen vinden, al vind ik zelf dat een ontspanningsmassage of acupunctuur nog het dichtste in de buurt komt. Al schijnt Lush ook massages te geven van ongeveer 90 minuten die de moeite waard kunnen zijn. Ken jij wel een plek? Laat het me dan zeker weten!

Wel vond ik in New York een locatie genaamd Whisperlodge. Toch jammer dat ik hier achter kwam, nadat ik vorig jaar in deze mooie stad ben geweest. Maar mocht jij nog naar New York gaan, vergeet dan vooral geen bezoekje te brengen aan Whisperlodge en mij uiteraard een berichtje te sturen of het de moeite waard was!

Welke ASMRTIST vind ik aanraders?
Er zijn een aantal YouTubers die ik wel heel erg goed vindt. Hierbij een aantal van mijn favoriete filmpjes.

ItsBlitzzz (Julia, Amerikaanse)
Julia houdt ook erg van de spirituelere kant van ASMR zoals Reiki en essentiële oliën.Nanou ASMR (Nanou, Vlaamse)

Nanou, deze jonge dame komt uit België en is pas net met haar kanaal begonnen, maar krijgt erg veel complimenten.


Scottish Murmurs ASMR (Lauren, Schotland)
Lauren heeft op haar kanaal ook veel rollenspellen en speelt veel met verschillende talen en accenten.

Wil je meer filmpjes bekijken zoek dan verder op YouTube bezoek bijvoorbeeld Twitch. 

Hier onder nog een aantal interessante links voor verdere informatie:
https://www.refinery29.com/en-gb/asmr-live-events-uk
Some spas are now offering ASMR sessions

HOME

Some spas are now offering ASMR sessions

Plaats een reactie

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Er zijn geen reacties geplaatst.

Over mij

Hey! Wat leuk dat je en kijkje komt nemen op Fraaietijd.nl. Mijn naam is Anouk, ik ben 28 (juli, 1991). Ik vind het heerlijk om van alles te ondernemen en zit niet graag stil.