Fraaietijd Een wereld vol ideeën

Dumbo

De afgelopen jaren zijn er verschillende remakes van oude film uitgebracht door Disney. De nieuwste van het moment is Dombo.

Het verhaal
Dumbo gaat over een klein olifantje dat wordt geboren als een circus. Maar meteen is duidelijk dat Dumbo niet als zijn moeder is. Dumbo heeft onwijs grote oren. Door zijn grote oren, waar hij makkelijk over struikelt, wordt hij het lachertje van het circus. Maar als zijn verzorger Holt en zijn kinderen Milly & Joe, er achter komen dat Dumbo kan vliegen, veranderd dit alles. Het circus maakt een ongelooflijke comeback.

De acteurs
Naast dat de regie in handen lag van de bekende Disney regisseur Tim Burton, zit deze film vol met bekende gezichten.
Colin Farrell (Fantastic Beasts and where to find them, Saving Mr. Banks, The Lobster) speelt Holt Farrier.
Danny DeVito (Taxi, Mathilda, Batman Returns) speelt de circusdirecteur Max Medici (ook zijn dochter Lucy DeVito heeft een rol in deze film).
Michael Keaton (Spider-Man, Herbie: Full Loaded, Robocop) speelt slechterik V.A. Vandevere.
Eva Green speelt de charmante Colette Marchant.
J. Griffin Remington wordt gespeeld door Alan Arkin.

.

Naar de bioscoop
Het kleine olifantje met de grote oren, stal mijn hart al toen ik nog een klein meisje was. Toen was het nog de tekenfilm die ik met heel veel liefde, regelmatig keek. Toen ik de advertentie zag van de lifeaction van Dumbo, was ik dan ook meteen enthousiast. Mijn vriend nam mij dan ook met veel liefde mee naar de bioscoop. We hadden tickets via het AD. We betaalde €25 voor alle drie de films van Disney die dit jaar uitkomen; Dumbo, Aladdin & The Lion King. De link van deze aanbieding vind je hier. Hou er wel rekening mee, dat er een toeslag geldt voor 3D films.

Wij keken Dumbo in 3D. Nu ben ik misschien een van de weinige, maar ik vind het vaak geen toevoeging hebben. Nog sterker, stiekem krijg ik er vaak juist hoofdpijn van. Dus ook deze keer moest ik weer even wennen. Maar toen ik eenmaal in de film zat, was er nog weinig te merken van de vervelend bril. Het verhaal was in life-action nog ontroerender en mooier dan ik mij van de ouderwetse Disney film kon herinneren. De kinderen die Dumbo proberen zelfvertrouwen aan te leren om te gaan vliegen, de angst als hij daadwerkelijk boven in de nok van de circustent staat en het geluk als Dumbo uit de handen van de slechteriken werd bevrijd. Ook de samenwerkingen tussen alle verschillende karakters in de film, om Dumbo te bevrijden is mooi in scene gezet, even als de liefde van moeder Jumbo voor haar kind.

Ik kwam rozig uit de film, wilde het liefste omkeren en nog een keer gaan. Ik zou deze film aanraden, ondanks dat er spannende stukjes in zitten, geloof ik wel dat het een kindvriendelijke film is. Ik heb er van genoten, nu jullie nog!

Zie hier onder de trailer van deze mooie film:

 

Speelduur: 112 minuten
vanaf 27 maart in de bioscoop.

Plaats een reactie

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Er zijn geen reacties geplaatst.

Over mij

Hey! Wat leuk dat je en kijkje komt nemen op Fraaietijd.nl. Mijn naam is Anouk, ik ben 28 (juli, 1991). Ik vind het heerlijk om van alles te ondernemen en zit niet graag stil.