Fraaietijd Een wereld vol ideeën

Mamma Mia!

Musicals zijn al lange tijd een van mijn favoriete shows om naar toe te gaan. Het liefste ging ik elke week, maar helaas laat mijn bankrekening dat niet toe. Maar nu mocht ik weer! Mamma Mia, it is!

Het was al weer een tijdje geleden dat ik naar een musical was geweest. Maar na afgelopen Musical-Sing-A-Long in Amsterdam, afgelopen augustus, wist ik wel dat Mamma Mia! op mijn lijstje van favorieten stond. Mijn hele jeugd hoorde ik de greatest hits van Abba als ik wakker werd, uit de radio knallen. Dat er nu deze musical weer draait, maakte het, het ideale familie uitje. Samen met mijn moeder, haar beste vriendin en mijn zusje gingen we richting Utrecht. We konden bijna naast het Beatrix Theater parkeren, aten wat in Hoog Catharijne en snelde weer naar het theater.

Zoals altijd kocht ik het souvenirs boek, inmiddels heb ik hier een aardige verzameling van opgebouwd. Maar dat ter zijde… We mochten gelukkig vrij snel plaats nemen. En toen begon het orkest al met de opzwepende muziek.

Het Verhaal
De mooie jonge Sophie woont samen met haar moeder Donna op een Grieks eiland waar ze een klein hotelletje runnen. Sophie staat op het punt om te trouwen met haar grote liefde Sky. Sophie wilt niets liever dan dat haar vader haar weggeeft op haar grote dag. Er is echter een probleem… Sophie weet niet wie haar vader is. In het diepste geheim vindt ze haar moeders oude dagboek en vindt hierin drie potentiële vaders. Zonder dat haar moeder of Sky hier iets vanaf weten, nodigt ze hen alle drie uit voor de bruiloft, in de hoop dat als ze hem ziet, ze wel weet wie haar vader is. Het loopt echter anders dan Sophie van te voren had geplant en ze graaft een steeds dieper gat voor zichzelf. Het verhaal speelt zich af onder leiding van het de muziek van ABBA!

De Cast
Donna wordt gespeeld door Antje Monteiro en haar alternate is Nurlaila Karim.
Sophie wordt gespeeld door Jolijn Henneman, Sky Lemmer of Stephanie Anaïs van Rooijen. Sky wordt gespeeld door Soy Kroon, Kaj van der Voort, Diego González-Clark of Elindo Avastia. Sam wordt gespeeld door Dieter Troubley, Jasper Kerkhof of Pieter van Nieuwenhuyze. Harrie wordt gespeeld door Zjon Maal, Sjoerd Oomen of Pieter van Nieuwenhuyze. Bart wordt gespeeld door Emiel de Jong, Jasper Kerkhof of Sjoerd Oomen.

De rest van de cast bestaat uit; Sophia Wezer, Hilke Bierman, Maikel Nieuwenhuis, Annefleur van den Berg, Jasper Caransa, Tjesse Bleijenberg, Kay Heijnen, Demi Kromheer, Myrthe Boerebach, Danique Graanoogst, Jill Yjin-Asjoe, Karolien Torensma, Merel Zeeman, Sanne Mierloo, Samantha de Water, Demy Janssen, Kick Spijkerman, Davy van der Lubbe, Jeff Aurik, Lorenzo Kolf, Dana van der Geer en Lysanne van der Sijs.

De Avond
Wat was het een heerlijke meezing avond. Soms misschien enigszins vervelend dat alle teksten in het Nederlands waren vertaald, maar aangezien ik ze al een aantal keer in deze versie had gehoord voor de voorstelling, kon ik er toch heel wat mee zingen, al was het alleen maar het refrein.

Deze avond werd de rol van Donna vertolkt door Antje Monteiro en de rol van Sophie door Jolijn Henneman. De rol van Sky werd ingevuld door Elindo Avastia. Ik vond het een heerlijke feel good musical. Er werden leuke grappen gemaakt en de zang van Antje, Jolijn en de rest van de cast was erg goed. Helaas waren we niet zo te spreken over de zang van onze Sky. Op sommige punten was het zelfs echt vals. We hoopten allemaal vurig dat hij gewoon een off-day had, want het zou zonden zijn van deze musical als het veel vaker voorkwam. Ik denk dat musical erg geschikt is voor 16 tot 70 a 80 jarige. Er werden veel seksueel getinte grappen gemaakt. Mochten jouw kinderen een open opvoeding genieten, neem ze dan vooral lekker mee. Maar ik kan me ook voorstellen dat je geen zin hebt om de bewegingen of woorden uit te leggen, tijdens jouw avondje uit. Voor mijn oma van 92 was deze avond waarschijnlijk te druk en vulgaire (ik vond het wat dat betreft meevallen, maar zo zou ze het echt noemen!) geweest. Nee, voor deze musical moet je niet preuts zijn, maar het is ook geen jaren 60, hippies musical (zoals bijvoorbeeld Hair).

Vooral ook de vriendinnen van Donna waren heerlijke karakters en de beste vriend van Sky had ook de lach op zijn hand. Ook leuk; het laatste lied van de voorstelling was met de originele tekst, een groot meezing spektakel.

Locatie: Beatrix Theater, Utrecht.
Openingstijden: Ma t/m vrij om 20.oo uur. Woensdag en zaterdag om 15.00 uur. Zaterdagavond om 20.15 uur en zondag meestal om 12.00 uur, 16.oo uur en 19.00 uur.
Prijs: De prijzen variëren van €28,10 (derde rang; op di/woe/do & zondag avond) tot €83,10 (premium; za en zondag overdag).
Website: https://www.stage-entertainment.nl/shows/musical/mamma-mia

Plaats een reactie

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Er zijn geen reacties geplaatst.

Over mij

Hey! Wat leuk dat je en kijkje komt nemen op Fraaietijd.nl. Mijn naam is Anouk, ik ben 28 (juli, 1991). Ik vind het heerlijk om van alles te ondernemen en zit niet graag stil.