Fraaietijd Een wereld vol ideeën

NYC: Central Park

Het grootste, bekende park van New York City. Je kunt hier gerust een hele dag spenderen. Kies een mooie dag uit en zorg ervoor dat je je niet hoeft te haasten.

Het Central Park in New York heeft een oppervlakte van 3,41 km². Dat kun je natuurlijk lopen, maar daar ben je dan wel erg veel tijd aan kwijt. We kozen er zelf voor om fietsen te huren. Als echte Nederlanders leek dit ons een logische keuze. Toen we bij deze organisatie vertelde dat we Nederlanders waren, was overige informatie geven ook overbodig. Ze wisten daar ook wel dat we een kei zijn in fietsen hier in het koude kikkerlandje. Andere opties waren een tour met gids of met koets en paard. Dit laatste vonden wij echter zo duur, dat we ons snel weer omdraaiden en door liepen.

We kozen dus voor de fiets. We kregen een fiets mee, een slot en een helm. Dit laatste was een keuze. Het leek mij prettig. Ja, ik kan prima fietsen, maar je weet natuurlijk niet hoe het verkeer in New York is en ze zijn daar lang niet zo gewend aan fietsers als wij hier. Het viel uiteindelijk reuze mee en ik bond de helm al gauw om mijn stuur. Naast de fiets kun je ook kiezen voor een wandeling of een rondtocht met paard en wagen. 

We begonnen in het zuiden van het park. We fietsten in het rond en stapte af bij de mooie plekjes die we zagen om foto’s te kunnen maken. Zo is op onderstaande foto’s The Loeb Boathouse. Deze locatie is verschillende films te zien, zoals 27 Dresses. Het water is gifgroen, maar gelukkig kon je nog steeds de schildpadden in het water zien en genieten van de mensen die moeite deden hun bootjes vooruit te peddelen. Wist je trouwens dat deze waterdieren ‘turtles’ worden genoemd en het woord voor landschildpad in het Engels ‘turtoise’ is?

 

                  

Met lekker weer zie je het park meteen een stuk voller lopen. Ook de New Yorkers zelf lijken er graag te komen. Even naar een speeltuintje met de kinderen, een boekje lezen in het gras, luisteren naar een van de gratis straatmuzikanten of een balletje slaan in een van de honkbalhoeken.

In het park zijn ook een aantal beelden te vinden van bekende figuren. Zo is er een beeld van Alice in Wonderland, samen met het konijn en andere figuren uit het boek/de film.

     

Naast deze beelden en the Loeb Boathouse kan natuurlijk ook de Imagine plaat in Central Park en de naast gelegen Strawberry Fields. 

Zelf zijn we er niet binnen geweest, maar in Central Park, vind je ook The Central Park Zoo. We gingen namelijk al naar de Bronx Zoo (op woensdag gratis entree, normaal wel veel duurder met $39,90). Dus om dan toch entree te betalen om ook deze dierentuin te bezoeken vonden we een beetje overbodig.

Mocht je dus wat meer tijd in New York te besteden hebben, neem dan vooral ook een paar uurtjes de tijd om echt even van Central Park te genieten. Loop een rondje, neem een ijsje, geniet van spelende kinderen en waai even uit. Veel plezier!

Openingstijden: 06.00 uur tot 01.00 uur.
Prijs: Gratis
Website: http://www.centralparknyc.org/

Plaats een reactie

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Er zijn geen reacties geplaatst.

Over mij

Hey! Wat leuk dat je en kijkje komt nemen op Fraaietijd.nl. Mijn naam is Anouk, ik ben 28 (juli, 1991). Ik vind het heerlijk om van alles te ondernemen en zit niet graag stil.