Fraaietijd Een wereld vol ideeën

NYC: Wat je zeker niet mag missen!

Al eerder schreef ik een blog over het Vrijheidsbeeld. Deze bezienswaardigheid leek mij bijzonder genoeg om over uit te wijden. Maar in New York is nog zoveel meer te zien en te doen. Daarom hier een blog over de plekken die je zeker niet mag missen en plekken die je misschien best kunt overslaan.

Er is ontzettend veel te zien en te doen in New York, ook na onze Nederlandse openingstijden, zijn veel bezienswaardigheden en winkels in New York nog wel open!

TIP! 
Plan jouw trip goed! Weet van te voren al welke dingen je zeker gezien wilt hebben, zodat je deze dingen zeker niet vergeet. Op sommige dagen kun je gratis naar binnen bij bijvoorbeeld dierentuinen of parken.

Wat mag je zeker niet missen?
Uiteraard moet je het Vrijheidsbeeld echt gezien hebben! Mijn volledige review lees je hier. En ook het 9/11 memorial is een echte aanrader.

Times Square: New York City en Times Square zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Je bent niet echt in New York geweest, als je niet even hebt stil gestaan op Times Square. Vooral ‘s avonds word je overweldigd door de vele lichten. Op Times Square vind je ook een grote M&M’s, Disney en kerstmis store. Kerstmis ja, het hele jaar rond. Is het al 25 december?

New Jersey: Het beste uitzicht over de skyline van New York heb je vanuit Hoboken, New Jersey. Vanuit hier kan je New York fantastisch zien liggen. Je kunt er heerlijk uitwaaien aan het water, terwijl je naar de overkant kijkt. Ben je er toch? Loop even langs Carlo’s Bakery uit de gelijknamige show van TLC. Hier hebben ze de heerlijkste gebakjes en lekkernijen waar je jezelf even goed kunt verwennen.

Brooklyn Bridge: Weer zo’n plekje waar je geweest moet zijn. Kies een mooie dag uit en loop vanaf het dichtstbijzijnde metro station naar de brug. Je kunt natuurlijk ook helemaal de Hudson oversteken en aan de overkant weer een metro terug pakken.

          

Central Park: Central Park is een heerlijke plek om midden in de stad, toch te ontkomen aan alle hectiek. Het ligt vlakbij Broadway en de Trump Tower, maar is een ontspannen plek. Zeker de moeite waard en je kan hier ook makkelijk een hele dag rond hangen.

New York Yankees: Ben je tijdens het honkbal seizoen in New York en heb je tijd voor een reisje richting de Bronx? Dan kan ik alleen maar zeggen; doen! Dit is nou echt een Amerikaanse sport en de kaartjes zijn niet duur. Zorg dat je van te voren genoeg gegeten hebt en neem een flesje water gewoon mee. Lees van te voren wel even een beetje de regels door, dat scheelt een hoop in je plezier.

Broadway Show: Je bent niet in New York geweest, als je niet een van de vele shows op Broadway hebt bezocht. Wij bezochten ‘School of Rock’, we hadden de tickets van te voren al geboekt via internet. Dit was zeker goed te doen! Ook kan je goedkoper tickets kopen op Times Square onder de trap, tegen over Olive Garden. Echter moet je hier erg lang in de rij staan en zijn er niet gegarandeerd voor elke shows tickets beschikbaar. Het kan dus zijn dat er geen tickets zijn voor de show van jouw keuze of dat je te laat bent. De tickets waren rond de 40 á 50 dollar, wat ook reuze mee valt vergeleken met de Nederlandse prijzen. We vonden het zo leuk dat we later ook nog tickets boekte voor de musical ‘Frozen’! Neem wel stiekem je eigen drinken en snacks mee, want je schrikt van de prijzen in de theaters en er wordt vrijwel geen tassencontrole uitgevoerd.

       

TIP! 
Boek van te voren! Zo weet je zeker dat er een plekje voor jou is en staat deze tijd ook al vast in jouw planning van de week.

Wat kan je best wel overslaan?
De High Line: Waar wij enigszins teleurgesteld over waren was de High Line. De High Line was vroeger een treintraject, maar inmiddels is het gerenoveerd in een stadspark. Het ligt boven een weg, zoals metrorails vaak lopen. De rails is op veel plekken nog te zien en het is een rustige plek om even de stad te ontvluchten. Misschien kwam het omdat wij in september in de stad waren, maar het zag er uit als een slecht onderhouden park. Er was veel onkruid en geen kleur. Ook ligt het midden tussen de woningen, dus het voelde ook alsof we zo bij iedereen naar binnen konden kijken, maar we voelden onszelf ook erg bekeken.

Times Square: Waar Wat je ook kunt overslaan, of wat misschien gewoon slimmer is om niet te doen, is eten op Times Square. Times Square is ontzettend indrukwekkend, maar ook ontzettend duur en druk. Met name de alcohol (kijk niet raar op als je $15 voor een biertje). Probeer dus buiten Times Square & Broadway een lekker restaurantje te vinden. Er zijn er genoeg, denk bijvoorbeeld aan iHop (voor lekker American Pancakes). Via Google Maps kan je ook makkelijk zoeken per district naar restaurantjes in verschillende prijsklassen.

Hard Rock Café: Wij waren er nog nooit geweest, het Hard Rock Café. Nu is het natuurlijk een grote naam dus we wilden er toch zeker eens zijn geweest. Ik had van te voren al gereserveerd bij het Café op Times Square. De ambiance was cool. Genoeg muziek en plek. Echter was de service belabberd. Ik bestelde een vegetarische burger, die koud werd geserveerd. Deze werd uiteraard terug gebracht naar de keuken. Toen mijn nieuwe burger werd geserveerd was deze echter zo goed als bevroren. Niet echt een vooruitgang. Uiteindelijk heb ik een salade gekregen en heb ik deze ook niet hoeven te betalen, maar echt gezellig was het niet om zo in een restaurant te zitten.

 

 

 

 

 

 

 

Plaats een reactie

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Er zijn geen reacties geplaatst.

Over mij

Hey! Wat leuk dat je en kijkje komt nemen op Fraaietijd.nl. Mijn naam is Anouk, ik ben 28 (juli, 1991). Ik vind het heerlijk om van alles te ondernemen en zit niet graag stil.