Fraaietijd Een wereld vol ideeën

Undercover

Op Netflix is een nieuwe Vlaams-Nederlandse serie te zien, genaamd Undercover. De serie is mateloos populair. 

Tv kijken, ik volg weinig programma’s meer op tv sinds de komst van Netflix, Videoland en andere streamingsdiensten. Waarom zou ik? Ik heb er een hekel aan om een serie te kijken en vervolgens geen chronologische volgorde van afleveringen te zien. Daarnaast zijn reclame’s bloedirritant en hou ik er niet van om steeds minimaal een week te moeten wachten op een nieuwe aflevering. Ik hoorde al meerdere mensen in mijn omgeving roepen dat ik toch zeker eens moest kijken naar Undercover op Netflix. Het is een Netflix Original en laten we eerlijk zijn, deze meestal buitenlandse producties zoals Orange is the new black zijn erg goed. Er staat op dit moment een seizoen van 10 afleveringen op Netflix. 

Undercover gaat over een Bob Lemmens (Tom Waes) & Kim de Rooij (Anna Drijver), het politiekorps waarbij zij werken is een van de grootste XTC leveranciers van Europa op het spoor. Maar voldoende bewijs is er nog niet. Kim gaat als Anouk Janssens en Bob als Peter Bogaert undercover op de camping, waar de Nederlander Ferry Bouman, samen met zijn vrouw Daniëlle, hun vrije tijd door brengt. Al gauw worden Kim/Anouk & Daniëlle goede vriendinnen en belandt Bob/Peter meer en meer in de onderwereld terecht. Het doel is duidelijk: infiltreren in het leven van Ferry en Daniëlle, hun vertrouwen winnen en een deal sluiten met deze harde crimineel. Dit heeft echter veel meer effect op hun privé leven dan zij zouden willen en ook loopt het meerdere malen gevaarlijk uit de hand. 

Ik hou wel van een spannende crime serie. Criminal Minds, CSI, ik heb alle afleveringen wel gezien geloof ik. Nederlandse series ben ik echter snel op uit gekeken. Flikken Maastricht vond ik even leuk, maar na seizoen 4 vond ik het totaal niet spannend meer. Undercover is anders. Het is spannend vanaf minuut een tot het einde. Er gebeurt genoeg, maar niet zoveel als bij Goede Tijden, Slechte Tijden dat het ongeloofwaardig wordt. De acteurs zijn goed, geen B sterretjes en ook over de samen werken tussen Nederlandse en Vlaamse acteurs ben ik sterk te spreken. Frank Lammers heeft al vele grote films op zijn naam staan. Als echte Brabander weet Frank Lammers, Ferry zeer overtuigend neer te zetten. De vele accenten van Elise Schaap gaan mij al langer de pet te boven, deze ondergewaardeerde actrice heeft nu eindelijk een waardige rol te pakken. Naast dit stel is ook Anna Drijver te zien in deze serie. Interessant wordt nog wanneer het tweede seizoen komt van deze toffe serie, Anna Drijver maakte begin mei namelijk bekend zwanger te zijn van haar tweede kindje. Doordat Frank Lammers de hele serie spreekt in Brabants accent en daarnaast Tom Waes speelt uit Vlaanderen was er bij het begin van het seizoen kritiek vanuit de kijkers dat het moeilijk verstaanbaar zou zijn. Zelf heb ik hier totaal geen last van gehad. Daarnaast vind ik het gezeur omdat er een prima mogelijkheid is om de ondertiteling aan te zetten. Dit kan in het Nederlands, maar ook zelfs in het Duits of Spaans. Internationaal, dat is deze serie dus zeker. En ze verdienen het. Bij dezen is Undercover toegevoegd aan mijn favorieten. 

De opnames van seizoen 2 zijn op 1 april gestart en lopen tot eind september. Het seizoen zal begin 2020 zijn release hebben. Bevestigd is al dat Tom Waes en Anna Drijver terug keren. 

 

Te zien: op Netflix vanaf 3 mei 2019
Acteurs: Tom Waes, Anna Drijver, Frank Lammers, Elise Schaap, Raymond Thiry, Kevin Janssens en nog vele anderen. 
Seizoenen: 1 (10 afleveringen) 

Bronnen: 
RTL Boulevard 
YouTubekanaal Netflix 
Televizier 

Plaats een reactie

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Er zijn geen reacties geplaatst.

Over mij

Hey! Wat leuk dat je en kijkje komt nemen op Fraaietijd.nl. Mijn naam is Anouk, ik ben 28 (juli, 1991). Ik vind het heerlijk om van alles te ondernemen en zit niet graag stil.